
SIGN COMMITTEE MEETING

01-14-13

Meeting time 6:30 PM 

Minutes of the meeting.

In Attendance Dennis Childress, Bill Chambliss, Ladis Barr, Jerry Becker, Gary Tedder and Julio 

Torres. Cindy Kintz was out sick and Bekki was at an EDC Meeting.

Call to order: Dennis Childress

Invocation: Gary Tedder

Request: Need an Interpretation of Section 21.09.016 (p). 

Signs advertising alcoholic beverages. Signs that advertise the sale of alcoholic beverages by 

use of the terms “beer” or “wine” or any combination thereof on the premises shall not exceed 
ten (10) percent of the total allowable sign area on the premises (cumulative, including all the 

allowable regulated freestanding signs, wall mounted and building-mounted signs, window 

signs, interior visible signs, etc.), In accordance with Texas Alcoholic Beverage Commission 

regulations. Product names or brands are not included in the calculation under this regulation.

The Interpretation was to have one sign and it shall not exceed 10% of the any type sign 

application whether it is on a pole sign, window sign, freestanding sign or a wall sign, the intent 

of this section was not to have the word cumulative and to allow the property owner to have a 

sign providing it did not exceed the 10% of what was allowed for that sign. The sign shall also 

comply with TABC Section 108.52 on height of the letters being no greater than one (1) foot and 

what is permissible for outdoor advertising.

The banner sign will comply with the banner sign section.

The new section will read as follows: Signs that advertise the sale of alcoholic beverages by use 

of the terms “beer” or “wine” or any combination thereof on the premises shall not exceed ten 
(10%) percent of the total allowable sign area of each of the following signs pole signs, wall 

signs, and monument signs.

Bill Chambliss made the motion, 2nd by Gary Tedder on the first sentence.



Second sentence: New section same paragraph will read as follows: Thirty percent (30%) of 

total window surface area for all building facades that are visible from a public street (i.e., 

maximum 30% opacity for all window surfaces combined – if over 30% opacity, then window 
signs shall be regulated the same as “wall signs” with respect to maximum size/area), but shall 

not exceed (50%) of the surface area of any individual window on any building façade; shall be 
allowed in addition to allowed wall signs provided the aggregate window signage does not 

exceed thirty percent (30%) of the total window surface area on facades that are visible from a 

public street.

Jerry Becker made the motion, Julio Torres 2nd and Dennis Childress, Ladis Barr opposed, 

Note: both motions passed.

Banners will be allowed under the banner section of the ordinance.

All new and existing ordinances shall comply with TABC regulations.

Next meeting will be scheduled for January 24, 2013.

Motion to adjourn Gary Tedder 2nd by Jerry Becker at 7:55 PM.


